fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Ära varja oma nägu: nahaarstid on teadlikud paljudest karvade eemaldamise meetoditest

Soovimatute karvade eemaldamine näolt on üsna tavaline ja turul on saadaval palju erinevaid tööriistu; seal on vahad, terad, laserid ja valgusimpulssravi. Allure, The Science of Beauty, podcastis esinenud dermatoloog Kavita Mariwalla hoiatab aga, et näokarvu ei tohi kunagi raseerida.

Mariwalla sõnul ei ole karvad kõikjal kehas võrdsed. Näokarvad on õrnad ja kohevad, nn vellus juuksed. Kaenlaaluste ja häbemepiirkonna juuksed on terminaalsed juuksed, mis on oluliselt paksemad ja jämedamad.

“Kui raseerida õrnasid näokarvu, eriti teatud etnilistes rühmades, võivad karvajuuksed tegelikult muutuda terminaalseks”, hoiatab ta.

Tema sõnul mõjutab see eriti Lähis-Ida ja Lõuna-Aasia naisi, kuid ka teiste jaoks pole näopiirkonna raseerimine soovitatav.

“Raseerimise ajal muutub lõigatud karva ots paksemaks. Sellisel juhul võivad karvad tagasi kasvades tunduda ka jämedamad,” meenutab ajakirja Geraghty dermatoloog Laurel Naversen.

Teisisõnu, näkku ilmub siil. Paljud võivad olla siiliga jalgadel harjunud, kuid kangekaelsed karvad näol võivad olla eriti tüütud. Kuigi karvad ei kasva tegelikult paksemaks, võivad nüriotsalised karvad d näol paremini esile tõusta kui pehmed kohevad karvad.

“See võib muutuda vastikuks nõiaringiks, kus peate üha sagedamini raseerima oma ülahuult, kuna lõikate pidevalt karvu naha pinnalt,” lisab Mariwalla.

Valige õrn meetod – või laske karvadel olla

Samuti pidage meeles, et näonahk on väga tundlik, nii et tuhm või määrdunud tera võib seda kahjustada. Seetõttu on kõige parem valida võimalikult õrn ja just teie jaoks sobiv karvade eemaldamise tehnika. Kuigi paljude arvates on raseerimine kiire ja vaevatu, tuleks näopiirkonnas alati eelistada meetodeid, mis eemaldavad karvu juurtega. Nii vahatamine kui ka pintsetid on paremad võimalused kui raseerimine, mis ei tekita torkivat tunnet, kui karvad tagasi kasvavad. Karvade eemaldamine laseriga on tavaliselt tõhus ja pikaajaline, kuigi kallis lahendus.

Lõppkokkuvõttes on aga selge, et karvade eemaldamine on täiesti loomulik asi ja nende eemaldamine või eemaldamata jätmine on alati isiklik valik.

Allikas: Allure