fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Autor: Celin Lannusalu

Autor: Celin Lannusalu

Tallinn International Horse Show 2021 – Intervjuu Tiit Kivisillaga

Tallinn International Horse Show 2021 leiab aset 1.-3. oktoober 2021. Juba 17 aastat on ratsaspordi huvilised kogunenud Saku Suurhalli Baltimaade suurimat ratsaspordisündmust uudistama. Läbi aastate on Tallinn International Horse Show pakkunud publikule tipptasemel ratsasporti ja meelelahutus ning rohkelt unustamatuid elamusi.

Ka sportlaste jaoks on see suursündmus ning OHO TV-l õnnestus võistluste eel natuke juttu puhuda Tiit Kivisillaga, kes on osalenud kõikidel Tallinn International Horse Show-del! See nädalavahetus on tema jaoks juba 18. kord osaleda antud üritusel.

  1. Vestlesime Sinuga viimati enne Ruila EMV. Kuidas antud võistlusega rahule jäid? Mida oleks saanud parandada või ehk teistmoodi teha? 

Esimesel võistluspäeval ei olnud õnne ning kahjuks tuli paar viga sisse. Teisel võistluspäeval oli sõit väga hea, jäin rahule. Kindlasti oleksin tahtnud hüpata ka pühapäevase sõidu teist vooru, kuid ekstreemsete ilmastikuolude tõttu tegin enda seljale liiga ning jäigi startimata.

2. Mitmes Tallinn International Horse Show see nüüd Sinu jaoks on? Millised on eesmärgid? 


Olen võistelnud kõikidel Tallinn International Horse Show’del, seega osalen juba 18. korda. 
Eks üheks eesmärgiks on kindlasti kodupubliku ees hästi esineda. Muidugi on minu jaoks väga oluline, et hobused saaksid sellisel suurvõistlusel positiivse kogemuse ning teeksime head sooritused.

3. Kas ettevalmistus selliseks suurürituseks erineb kuidagimoodi teistest võistlustest? 

Pisut erineb küll. Tallinn International Horse Show on pärast suvist välihooaega esimene sisevõistlus, mistõttu tuleb hobustel üsna kiirelt ümber harjuda kitsamates tingimustes hüppamiseks. Parema ettevalmistuse tagamiseks käin enne Horse Show’d enda hobustega lisaks Ruila kodumaneežile ka mõnes teises maneežis treenimas, et pakkuda neile rohkem võimalust kohaneda “sees” hüppamisega. 

Autor: Celin Lannusalu

4. Mis hobid Sul veel on? Ehk tegeled veel mõne spordialaga? 


Hobideks on kalastamine ja ketasgolf. Discgolfi puhul olen aeg-ajalt isegi harrastajate klassis võistelnud.

5. Mida ütleksid praegu 10-aastasele Tiidule, kes alles alustas ratsutamisega?


Ütleksin 10-aastasele Tiidule, et alati tuleb uskuda, et elu toob midagi head. Püüan ka praegusele Tiidule seda meelde tuletada ja üle korrata.

Tallinn International Horse Show on täies hoos. Soovime Tiidule ning teistele osalejatele palju edu ning jaksu!