fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Toiduained, mis aitavad hammastel valgena püsida

Terve suu on palju enamat kui valge naeratus. Hea suuhügieen on A ja O, kuid toitumine võib mõjutada ka hammaste seisundit. Nagu me kõik kindlasti teame, värvivad kohv ja punane vein hambaid, kuid on ka toite, mis muudavad hambad valgemaks. Nii et kui unistate ilusast naeratusest, ei pruugi hammaste keemiline valgendamine olla ainus lahendus.

Poosh tegi nimekirja toitudest, mis valgendavad hambaid loomulikul teel. Kuid ärge unustage igapäevast hambahooldust! Hammaste harjamine ja hambaniidi kasutamine aitab hoida terve suu tervena.

Ananass

Ananass on imeliselt värske delikatess, mis sisaldab ensüümi nimega bromelaiin. Bromelaiin aitab lagundada hambapinnale kogunenud hambakattu ja aitab seega hoida hambad kaunilt valged.

Maasikas

Õunhapet leidub muidugi õuntes, kuid maasikad sisaldavad ka hapet, mis eemaldab hammastelt värvuse. Maasikaid süües on aga oluline meeles pidada, et need sisaldavad ka suhkrut, seega ei tohiks suuhooldus põhineda ainult marjadel.

Pähklid ja seemned

Pähklid ja seemned sisaldavad kaltsiumi, mis tugevdab hambaid. Lisaks aitab nende abrasiivne koostis eemaldada hambakattu.

Brokkoli

Brokkoli on tervislik toit igas mõttes. Suuhügieeni osas on brokkoli tarbimine hea, sest see sisaldab palju rauda, ​​mis aitab võidelda suus leiduvate kahjulike bakteritega. Lisaks aitavad toorelt söödud köögiviljad hambaid tugevdada ja puhastada.

Seller

Seller aitab vältida hambakatu kogunemist hammastele. Krõmpsuva selleri tükid suurendavad ka sülje tootmist ja sülg aitab omakorda kaitsta hambaemaili.

Allikas: Poosh