fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Värvid määravad teie kodu atmosfääri – mida soovite läbi interjööri edasi anda

Viimased poolteist aastat on meile õpetanud, kui oluline on kodune mugavus. Kuna nii tööpäevad kui ka vaba aeg on veedetud samade seinte vahel, on paljud soovinud investeerida oma kodu hubasusse. Värvid on võimas tööriist, kui soovite ruumis teatud atmosfääri luua. Isegi väikesed muudatused võivad avaldada suurt mõju. Näiteks võib seina rahustav värv aidata võidelda stressi ja ärevuse vastu. Seetõttu tasub pöörata tähelepanu interjööris kasutatavatele värvidele. Mõelge, millist õhkkonda soovite oma kodus luua.

Kelly Wearstler Sisekujunduse asutaja Kelly Wearstler räägib Pooshile, kuidas leida oma kodu jaoks õige värviskeem.

Kodune rohelus

Roheline värv äratab loodust ja tekitab rahulikkust.

“Loodus pakub meile tohutult endorfiine. Tooge loodus siseruumidesse rohelise värvi ja potitaimedega,” soovitab Wearstler.

Rahustav meri

Merel on ka rahustav jõud. Värvide psühholoogias öeldakse, et sinine vahendab rahu ja vaikust. Sinise värvi lõõgastavaid efekte tuleks kasutada näiteks magamistoas.

“Meie kodu on varjupaik vaimule ja kehale. See on koht, kus saame peatuda ja puhata. Ma arvan, et miski ei taasta nii tõhusalt kui treeningujärgne suplus külmas meres. Püüan seda tunnet kodus jäljendada, kattes tohutuid pindu, nagu seinad, lagi või põrand, siniste toonidega, mis rahustavad meelt ja toovad mere tagasi minu mõttetesse”, selgitab Wearstler.

Soe või külm

Valge on ilmselt kõige tavalisem interjööri värv, kuid millist valget tooni on teie kodus kasutatud.

“Valge on üks tugevamaid värve, mis loob ruumis selguse ja puhtuse. Soe valge toon sobib hästi looduslike materjalidega, nagu kulunud puit, ja külmem toon sobib kõige paremini siniste toonidega,” räägib Wearstler.

Nii et mõelge, kas soovite, et teie kodu oleks looduse toonides või hoopis mere toonides.

Leia oma lemmikud enda garderoobist

Mõnikord võib värvide valimine tunduda keeruline. Helepunane sein võib Pinterestis hea välja näha, kuid väikeses korteris võib lõpptulemus tunduda liiga agressiivne. Kõige tähtsam on, et kodu värvid vastaksid teie maitsele. Kui te ei tea, millised värvid teie silmale ja meelele kõige rohkem meeldivad, on Wearstleril probleemile lihtne lahendus.

“Kui klient küsib, kust alustada värvide valimist, julgustan teda enda garderoobi vaatama. Valige oma viis lemmikriietust ja laske neil paljastada toonid, mis teile kõige paremini meeldivad,” vihjab ta.

Lummav keskkond

Koht, kus sa hea välja näed, on ilmselt seesama, kus sa ka naudid ennast. Mõelge, millised värvid teevad teid nägusamaks. Näiteks riided või meigipalett näitavad, milliseid toone kasutate enda üles löömisel.

“Soojad roosad toonid, nagu tuhmunud terrakota ja tuhm, altpoolt tulev valgus, on ideaalne retsept,” ütleb Wearstler.

Allikas: Poosh