fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Hip-hopi supertrio The Fugees teeb tagasituleku – lubab maailmaturneed

Hip-hopi supertrio The Fugees teeb pärast 15-aastast vaheaega tagasituleku, tähistamaks edualbumi The Score aastapäeva. Bänd tuuritab kaheteistkümnes linnas üle maailma ja esimene kontsert toimus kolmapäeval, 22. septembril New Yorgis. Kontsert salvestati ja esitatakse homme, 25. septembril osana 24-tunnisest ülemaailmsest üritusest Global Citizen Live, mille eesmärk on pöörduda maailma liidrite poole, et kaitsta planeeti ja võidelda vaesusega. Koostöö Global Citizeniga jätkub The Fugees tuuri ajal heategevusprojektides.

„Fugees-i ajalugu on märkimisväärne, kuid keeruline. Otsustasin seda konkreetset projekti, selle aastapäeva ja fänne austada, luues selle rahumeelse platvormi, mille peal saame kokku tulla, esitada muusikat, mida armastame, ja näidata leppimise eeskuju ülejäänud maailmale,” kommenteeris Lauryn Hill.

Haiti taustaga nõod Wyclef Jean ja Prakazrel “Pras” Michel ning New Jerseyst pärit Lauryn Hill lõid 1990ndate alguses endale profiili kui mingisugune hääl Ameerika koduõuelt pärit sisserändajatele, sellest ka nimi Fugees, “pagulased” (ingl. k. refugees). Bändi albumeid on müüdud üle maailma 22 miljonit eksemplari ja ainuüksi The Score’i on müüdud üle 18 miljoni eksemplari kogu maailmas, kujunedes kõigi aegade enimmüüdud hip-hop-albumiks.

Algselt 1992. aastal loodud bänd lagunes esmakordselt 1997. aastal, hiljem tegi oma esimese tagasituleku aastatel 2004–2006. Pärast bändi esmakordset lagunemist. , Lauryn Hill, Wyclef Jean ja ja Pras esinesid imeliselt. Lauryn Hill võitis oma debüütsoologa The Miseducation Of Lauryn Hill viis Grammyt ja samuti sai hittiks Pras Michelini laul Ghetto Superstar.