fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Unistad paksematest juustest? Su harjumused mängivad suurt rolli

Paljud inimesed tunnevad, et nende juuksed on õhukesed ja rabedad. Kuigi palju sõltub juuste loomulikust struktuurist, võivad juuste enda seisundit mõjutada ka paljud tegurid. Toitumine, õiged juuksehooldustooted ja hästi lõigatud soeng võivad muuta teie juuksed palju paksemaks.

Põhjamaalaste juuksed on sageli õrnad, kuid ootamatu juuste väljalangemise korral peaksite abi otsima. Esimene samm on välja selgitada, mis põhjustab juuste väljalangemist.

“Ma arvan, et terviklik, isiklik ja kompleksne lähenemine on kõige tõhusam abi igasuguse juuste väljalangemise korral. Teie geneetiline profiil, elustiil ja toitumine võivad teie sõbra omast väga erineda, isegi kui ta kannatab juuste väljalangemise all,” räägib Philip Kingsley, brändijuht ja trikoloog Anabel Kingsley Vogue‘is.

Miks mu juuksed tunduvad õhukesed?

Igaühel kukub juukseid välja iga päev, kuid kui juuksed hakkavad äkki hõrenema, on oluline välja selgitada häda põhjus. Androgeenne alopeetsia või pärilik juuste väljalangemine on väga levinud juuste väljalangemise põhjus meestel, aga ka naistel.

“Androgeense alopeetsia korral on karvanääpsul geneetiline tundlikkus androgeeni suhtes, mis meie kehas looduslikult esineb,” ütleb Kingsley. Kuna tegemist on päriliku häirega, ei pruugi seda iseenesest ennetada. Mida varem ravi alustatakse, seda paremaid tulemusi on tavaliselt võimalik saavutada, ütleb Kingsley.

Kuid geenid ei ole ainus juuste väljalangemise põhjus. Juuste väljalangemist võivad põhjustada ka näiteks stress, hormonaalsed muutused ja mitmesugused puudused. Sel juhul tuleb äkiliste muutuste põhjus välja selgitada ja kõrvaldada. Hea uudis on see, et saate oma elustiili korrigeerides midagi muuta.

“Näiteks kui juuste väljalangemine on täielikult või osaliselt tingitud vitamiinipuudusest, mängivad probleemi muutmisel võtmerolli toitumisharjumused ja toidulisandid. Kui juuste väljalangemine on tingitud hüpertüreoidismist või hüpotüreoidismist, tuleb neid ravida sobivate ravimitega,” selgitab Kingsley.

Lisaks võivad teie enda juuksehoolduse ja juuste sättimise harjumused teie juuste seisundit negatiivselt mõjutada. Kõik teavad kindlasti, et soojust kasutavad juukseseadmed võivad juukseid kahjustada, kuid liigne värvimine või isegi liiga tihedalt tehtud soeng võib põhjustada juuste väljalangemist. Ka sel juhul lahendatakse probleem sageli oma harjumuste muutmisega. Juuste väljalangemist ja murdumist saab vältida, kui juukseid võimalikult õrnalt töödelda. Kaubamärgi Leonor Greyl esindaja Masa Ohta kutsub juuksehoolduses reklaamima tooteid, mis sisaldavad looduslikke koostisosi ja ei sisalda sulfaate. “Looduslikud koostisosad on naha ja juuste suhtes palju õrnemad,” kinnitab ta.

Paksemad juuksed dieediga

Enda toitumise eest hoolitsemine on lihtne, kuid väga tõhus viis juuste seisundi mõjutamiseks. Mitmekesine ja tervislik toitumine, mis sisaldab piisavalt valku ja köögivilju, soodustab ka juuste heaolu.

Samuti on turul mitmeid toidulisandeid, mis toetavad juuste kasvu. Näiteks keratiini, L-lüsiini, rauda ning vitamiine B12 ja D3 sisaldavad tooted võivad tugevdada juukseid seestpoolt. Toitumisspetsialist Moon Bedeaux soovitab biotiini ka kõigile, kes unistavad paksematest juustest.

“Mis puudutab juuste kasvatamist või nende seisundi parandamist, siis minu salarelv on biotiin. See on vitamiin, mis tugevdab juukseid, nahka ja küüsi.”

Säti oma juukseid nii, et nad näeksid paksemad välja

Kui teie juuksed on oma olemuselt õhukesed, peaksite soengu hoolikalt läbi mõtlema. Lühem või keskmine, ühtlaselt lõigatud soeng muudab juuksed paksemaks.

“Liigne kihilisus võtab juustest volüümi, muutes juuksed lõdvaks ja elutuks. Minu nõuanne on, et õhukesed juuksed tuleks lõigata ühtlaselt,” selgitab juuksur George Northwood ajakirjale Vogue.

Samuti peaksite tähelepanu pöörama värvile, sest liiga ühemõõtmeline värv muudab juuksed elutumaks. Hästi tehtud triibud toovad juustesse väga vajaliku sügavuse.

Stiili osas soovitab Northwood juukseid alati pea alaspidi kuivatada, andes juurtele volüümi. Samuti on palju volüümi andvaid tooteid, mida tasub õhukeste juuste puhul ära kasutada. Volüümi šampoon ja palsam toovad kaasa ilmse muutuse. Sprei või vaht hõlbustab kujundamist, tuues juustele tekstuuri. Siiski ei tasu ka toodetega liialdada.

“Kohtan sageli õrnade juustega kliente, kes kurdavad, et nende juuksed on peadligi hoidvad ja rasvased. Nad pole märganud, kui palju raskeid hooldusvahendeid on nende juustesse kogunenud. Siis soovitan head sügavpuhastavat šampooni. Teie juuksed tunduvad kohe palju kergemad ja kohevamad,” soovitab Northwood.

Allikas: Vogue UK