fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kuulsad inimesed ja hobused

Paljud kuulsused naudivad hobisid väljaspool karjääri ja mõne jaoks  on selleks hobiks hobustega ratsutamist. Toome välja mõned kuulsused, kes on sidunud rohkemal või vähemalt määral oma elu hobustega.

Mõned neist kuulsatest inimestest räägivad oma armastusest hobuste vastu otse, teised aga võivad teile üllatusena tulla. Kõigi nende jaoks on hobused olnud nende elu oluline osa.

  1. Kuninganna Elizabeth II

Kogu oma elu on kuninganna Elizabeth II olnud hobuste armastaja. Kuninganna hakkas hobustega ratsutama, kui ta oli vaid kolmeaastane. Peagi sai temast osav ratsasportlane ja ta sõitis sageli nii kuninglikel tseremooniatel kui ka vaba aja veetmiseks. Lisaks ratsutamisele on ta ka innukas kasvataja ja võistlushobuste omanik.

2. Jessica Springsteen

Muusikute Bruce Springsteeni ja Patti Scialfa tütar on show -hüppe meister ratsutaja, kes on esindanud Ameerika Ühendriikide ratsutamismeeskonda rahvusvahelisel võistlusel ja võitnud hõbemedali meeskonna hüppamises suveolümpiamängudel, mis toimusid 2021. aastal Tokyos. Springsteen on ratsutanud alates neljandast eluaastast, hobustega, keda peeti Springsteeni perekonna 300 aakri suurusel Stone Hill farmis Colts Neckis, New Jerseys. Oma esimese poni sai ta kuueaastaselt.

3. Bella Hadid

Bella Hadid on tuntud oma eduka modellikarjääri poolest, võites 2016. aastal “Aasta modell”. Väljaspool modellitööd on Hadid kirglik hobusearmastaja, mis sai alguse noores eas. Modell on ratsutanud alates kolmandast eluaastast ja kasvanud 10 aastat hobusekasvatuses. Mitu aastat oli ta konkurentsivõimeline näitusehüppaja ja oli oma show -karjääris väga edukas.

4. Morgan Freeman

Hollywoodi ühe äratuntavama häälena on Morgan Freemanil olnud uskumatu näitlejakarjäär. Väljaspool näitlemist on ta avastanud, et hobused on lõõgastav puhkus showäri survest. Freeman hakkas ratsutama, kui ta oli alles laps, mil ta ratsutas hobustega Mississippi kodu lähedal talupõldudel. Kui ta oli 19 -aastane, sõitis ta sõbra hobusega, kes aitas tal sadulas enesekindlust saada. Oma rolli ajal Robin Hoodis sõitis ta hobusega nimega Fury, kes õpetas talle tema enda sõnul sadulas alandlikkust.

5. Madonna

Popsensatsioon ja näitlejanna Madonna on tuntud oma eduka karjääri poolest, kuid ta on vabal ajal ka ratsanik.
Küll aga hakkas Madonna hobustega tegelema alles 40ndates eluaastates.

Oma 47. sünnipäeval sõitis Madonna uue hobusega, kellega ta polnud veel tuttavaks saanud. Mõne minuti pärast, lennutas hobune ta enda seljast maha, mille tagajärjel murdis ta kaheksa luud. Madonnal kulus kuus kuud, et taastuda ja enesekindlust koguda, et sadulasse tagasi saada.

Madonna naudib tänagi Hamptonsis hobustega ratsutamist. Ta ratsutas isegi koos David Lettermaniga tema etenduse segmendi jaoks.