fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Tiit Kivisild – käesolevate Meistrivõistluste üks vaatajate lemmikutest

Sel nädalavahetusel, 13.-15. augustil, toimuvad EMV Takistussõidus, Kose Suvi 2021 & Seenioride ja Juunioride EMV ning Lääne-Virumaa MV koolisõidus. OHO TV toob teieni koostöös Ratsaliidu ja Hobumaailmaga takistussõidu meistrivõistlustest otseülekande juba täna!

Meie tänane päevakangelane on Tiit Kivisild – Eesti professionaalne ratsasportlane, kel selja taga suur kogemustepagas. Tegu on kindlasti ühe vaatajate lemmikuga antud võistlustel.
Enne tähtsat nädalavahetust leidis Tiit aega, et vastata paarile meie küsimusele, mis võiksid iga hobusesõpra huvitada. Sea end mõnusalt sisse ning alusta lugemist!

1. Oled pikaaegne professionaalne ratsasportlane. Milline on kõige südamelähedasem mälestus seoses ratsaspordiga?

Kõige südamelähedasem mälestus on ilmselt Tallinn International Horse Show Grand Prix’ võit aastal 2014 hobusega Cinnamon. Saku Suurhalli võistlus on alati olnud väga eriline. Suure hulga kodupubliku ees võistlemine tekitab teistsuguse, sooja tunde – see, kuidas rahvas kaasa elab, on ainulaadne. 

2. Kuidas hoiad motivatsiooni? Kas on olnud soov ka lõpetada selle alaga?

Motivatsiooni aitavad hoida ikka hobused! Otseselt ei ole olnud soovi selle alaga lõpetada, ju on hasart selleks liiga suur. Eks muidugi on olnud ka nii-öelda tagasilööke, näiteks kui mõni väga hea hobune ära müüakse või vigastuse tõttu ei saa spordis enam jätkata. Paraku on need riskid, mis ratsaspordis võivad ette tulla ning nendega tuleb leppida.

3. Kas sul on mingi kindel rutiin ka enne võistlust? Kuidas valmistad ennast ette?


Kindlat rutiini mul väljakujunenud ei ole. Igapäevaste treeningute ja võistluste vahel üritan võimalikult palju käia kalastamas või ketasgolfi mängimas – need aitavad maandada kogunenud pingeid ning lõõgastuda, viia mõtteid eemale.

4. Mis on sinu meelest ratsaspordis kõige olulisem?


Ratsaspordis on kõige olulisem võtta igat hobust kui indiviidi. Iga hobune on omapärane, teistest erinev ning vajab ainulaadset lähenemist. Tähtis on meeles pidada, et hobune ei ole pelgalt spordivahend, vaid ka sõber. 

5. Millist nõu annad noorele ratsutajale, kellel on suur soov saada antud spordis professionaaliks?

Noorel ratsutajal peaks kindlasti olema suur töötahe ja julge pealehakkamine. Ebaõnnestumiste korral ei tasuks ega tohiks kohe pead norgu lasta, vaid uuesti proovida, edasi püüelda.

Piltide autor: Celin Lannusalu