fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Lood koplist: suvevaheaeg? Mis suvevaheaeg? Alates DTM -ist Zolderis kuni Vormel -E 2020/21 suure finaalini Berliinis

Kuni F1 sõitjad ja meeskonnad on oma kohustuslikul suvevaheajal, otsustatakse mõlema Vormel -E meistrivõistluse saatus lõpunädalavahetusel Berliinis.

Berliin, siit me tuleme: Mercedes-EQ Vormel E meeskonna teine hooaeg ABB FIA Vormel E maailmameistrivõistlustel lõpeb järgmisel nädalavahetusel (14. ja 15. augustil) kahekordse sõiduga Berliinis. Endise Tempelhofi lennujaama alale loodud 2,355 km ringrada sõidetakse laupäeval päripäeva ja pühapäeval vastupäeva. Stoffel Vandoorne’il ja Nyck de Vriesil on meeldivad mälestused eelmise aasta hooaja viimasest võistlusest Saksamaa pealinnas, kui nad kindlustasid Mercedes-EQ-le täiselektriliste võidusõidusarjade esimese kahevõidu. Meeskond läheb viimasele nädalavahetusele vastu mõlema meistritiitli kandidaadina ning seab eesmärgiks Londoni hiljutise E-Prix’i hoo jätkamise.

Mercedes-AMG jätkab DTM-i tootjate meistrivõistluste juhtimist: Pühapäevasel Circuit Zolderi võistlusel võitis Maximilian Götz (GER) Mercedes-AMG Motorsporti käimasoleva DTM-hooaja viienda poodiumikoha. Sõites Mercedes-AMG Team HRT numbriga 4 Mercedes-AMG GT3, sõitis ta ennast kaheksandalt kohalt teisele kohale. Lucas Auer (AUT) Mercedes-AMG meeskonnast WINWARD (#22) oli samuti poodiumikohal, kuid paigutati lõpuks viiendaks pärast ajakaristuse saamist.

Götz ja Auer olid juba laupäeval toimunud esimeses sõidus väärtuslikke meistripunkte kogunud, saades vastavalt seitsmenda ja üheksanda koha. P4 Vincent Abrilile (MCO) Mercedes-AMG meeskonna HRT #5 ja P8 Philip Ellisele (SUI) Mercedes-AMG meeskonna WINWARD #57 tagasid selle, et mitte vähem kui neli Mercedes-AMG GT3 olid esikümnes. Affalterbachi jõudlus- ja sportautode kaubamärk kogus Belgias kahe vooru jooksul kokku 30 punkti ja juhib nüüd tootjate edetabelit 16-punktilise vahega pärast kolme sündmust kaheksast.

2021. aasta DTM -i kahte järgmist vooru võõrustab nädalavahetusel 20. – 22. augustil Nürburgring.

Topeltpoodium ja klassivõit Põhja-Ameerikas: IMSA Michelin Pilot Challenge võistlus Plymouthis (USA) lõppes sellega, et mõlemad WINWARD Racing Mercedes-AMG GT4 olid esikolmikus. Teisena ületasid finišijoone number 57 sõidetud autoga Alec Udell ja Bryce Ward (mõlemad USA), kellele järgnesid kolmanda koha saanud Indy Dontje (NED) ja Russell Ward (USA) number 4 autoga.

GT America üritus Nashville’i tänavaringil kulmineerus samuti poodiumipidustustega. #39 RENNtech Motorsportsi Mercedes-AMG GT4 roolis olnud Chris Cagnazzi (USA) võttis 40-minutilise GT4 klassi teise sõidu võidu. David Askew (USA), kes sõitis DXDT Racingu sisestatud numbriga 63 Mercedes-AMG GT3, lõpetas Masters klassi kolmandana.

Suurbritannia 2021. aasta GT-meistrivõistluste kolmas võit: RAM Racing andis Mercedes-AMG Motorsportile hooaja kolmanda võidu Briti GT-meistrivõistlustel Snettertoni motospordis. Nädalavahetuse teisel võistlusel tõusid Yelmer Buurman (NED) ja Ian Loggie (GBR), kes sõitsid number 6 Mercedes-AMG GT3-ga, esimesteks vahetult pärast starti vihmasajusel rajal ning hoidsid sellest kinni ruudulise lipu lehvimiseni.

Mercedes-AMG GT3 võidab prototüübid: Team RC saavutas Interlagosis Endurance Brasil võistlusel muljetavaldava saavutuse. Alustades üheteistkümnendast kohast, töötasid Ricardo Baptista ja Cacá Bueno (mõlemad BRA) number 27 Mercedes-AMG GT3-s nelja tunni jooksul ennast kindlalt esikohale, jättes lõpuks võimsamad prototüübid maha ja võttes selle hooaja esimese võidu Mercedes-AMG Motorsport-le selle sarja üldarvestuses. Cássio H Mello ja André Moraes Jr (mõlemad BRA), kes sõidavad Autlog Racingu välja pandud Mercedes-AMG GT4-ga, saavutasid sel hooajal neli võitu neljast GT4 klassis.