fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

20.06.2020 Pärna Suvi © Photo: Mari Ann Selge / selge.smugmug.com

Esmakordselt meistrivõistlustel – Tartust pärit Kelli Saar

Sel nädalavahetusel, 13.-15. augustil, toimuvad EMV Takistussõidus, Kose Suvi 2021 & Seenioride ja Juunioride EMV ning Lääne-Virumaa MV koolisõidus. OHO TV toob teieni koostöös Ratsaliidu ja Hobumaailmaga takistussõidu meistrivõistlustest otseülekande pühapäeval!

Tartust Pärit Kelli osaleb sel pühapäeval oma elu esimestel meistrivõistlustel. Asja teeb veelgi põnevamaks asjaolu, et Kelli võistleb enda välja sõidetud noore hobusega!
Kellile saad pöialt hoida 15. augustil kell 9.00 OHO.ee lehel, otseülekande vahendusel. Seni aga vaatame, mida Kelli meile võistluste eel räägib.

1. Räägi endast – kes sa oled ja kust sa tuled?

Olen Kelli Saar ja tulen meistrivõistlustele Tartust. Ratsutamisega olen tegelenud kokku juba 12 aastat, neist viimased 5 olen tegelenud võistlusspordiga harrastaja tasemel. Sõidan Tartu külje all asuvas Pärna tallis, kus sõidan nii tallihobustega kui suviti tuttava erahobusega. Lisaks ratsutamisele tegelen ka aktiivselt igasuguses vormis matkamisega (jalgsi, rattaga, kajakiga, ka mägimatkamisega) ja tööl käimisega.

2. Kuidas jõudsid hobuste ja ratsutamise juurde ning mis sind selle 
juures kõige enam võlub?

Ratsutamise juurde jõudsin ma 12 aastaselt, kui minu toonane klassiõde tegi ettepaneku veeta üks õhtupoolik Ihaste tallis ratsutades. Ma ei olnud kunagi varem ratsatrennis käinud, aga see spordiala hakkas mulle kohe meeldima. Nii ma siis alustasin alguses kord nädalas trennis käimisega, siis kaks korda, aga isu muudkui kasvas, seega ühel hetkel läksin elukaaslase kutsel Pärna talli ja hakkasin võistlusspordiga tegelema. Ratsutamise juures võlub mind enim hüppamisest tulenev hasart ja see soe tunne südames, mis tekib, kui üks suur mitmesajakilone loom sulle oma nina sülle pistab ja sind jäägitult usaldab.

Ihaste Suvekarikas 90cm 19.06.2021 © Photo: Mari Ann Selge / selge.smugmug.com

3. Mainisid, et võistled enda välja sõidetud noorhobusega. Kuidas te 
kohtusite? Räägi temast natuke.

Meistrivõistlustele tulin tõepoolest enda välja sõidetud noore hobusega. Tegemist on 6 aastase ESH tõugu ruunaga nimega Lucillus (omanik Hillar Kald & Pärna talu). Lucilluseni jõudsin nii, et 2 aastat tagasi avastasin talli vahel jalutades, et üks armas noor ruunapoiss on jäänud ilma hooleta. Temaga oli enne natukene tegeletud, aga siis oli asi soiku jäänud. Ma ei olnud kunagi varem ühegi noore hobusega tegelenud, aga miski minus ei lubanud teda tähelepanuta jätta ja niisiis rääkisingi talliomanikega läbi, et võin Lucillusega tegelema hakata. Lucillus oli alguses kordel väga energiline ja ulakas, aga sadulas ja eriti hüpates on ta algusest peale väga mõistlik olnud. 

Mul on küll aastaid ka teine võistlushobune olnud, kellel kogemust pisut rohkem, aga viimasel ajal on Lucillus parkuuri sõites end palju julgemast küljest näidanud kui vanem, seega otsustasin, et tunnen end Ruilas nooremaga kindlamalt. Eks ole näha, kas tegin õige valiku. Esimene võistluspäev läks küll üllatavalt hästi, Lucillus tegi oma elu esimese puhta meetrisõidu ja oli väga mõnus rahulik sõita. 

4. Võistled esimest korda meistrivõistlustel. Millised on sinu ootused?

Kuna nii mina kui hobune oleme meistrivõistlustel esimest korda, kusjuures on hobune oma elu jooksul vaid üksikud korrad kodust kaugemal käinud, siis sel aastal tuleme lihtsalt kogemusi saama. Eesmärk oleks muidugi teha ilusad puhtad sõidud, aga annan endale aru, et võitma me sel aastal veel kindlasti ei tule.

5. Millised on su edasised plaanid ja unistused seoses ratsutamisega?

Meistrivõistlustele tulek on minu jaoks olnud juba pikalt eesmärk. Varem ma ei olnud vähese võistluskogemuse tõttu selleks valmis, eelmine aasta olin küll valmis, aga murdsin õnnetult enne võistlusi jalaluu,  ning see aasta siis õnnestus lõpuks kohale tulla. Edasised eesmärgid on hakata Lucillusega edukalt sõitma 100-110 cm radu suurematel võistlustel ning ehk ühel ilusal päeval ka kõrgemaid, sest hobusel justkui potentsiaali on. Ning loomulikult on ka minu südames iga harrastaja unistus – võistelda Tallinn International Horse Showl.