fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Ironman – Anything is possible!

7. ja 8. augustil ehk juba sel nädalavahetusel leiab taaskord aset Ironman Tallinn, kus tublid mehed ja naised panevad proovile enda psüühilisi ja füüsilisi võimeid.

Mis on Ironman?

Ironmani triatlon on üks World Triathlon Corporationi (WTC) korraldatud pikamaatriatlonivõistluste seeriast, mis koosneb 2,4 miilisest (3,86 km) ujumisest, 112 miilisest (180,25 km) jalgrattasõidust ja maratonjooksust mis on 26,22. miili (42,20 km). Kõik täpselt sellises järjekorras.

Ironman Tallinn 2021 algab ujumisest Harku järves. Start on liivrannast ning sportlased ujuvad ühe 3,8 km ringi. Rajal on 19 poid, mis aitavad vees orienteeruda.

Seejärel suunduvad sportlased jalgrattaga sõitma.

Rattarada on unikaalne ja varieerub Tallinna linna ning maapiirkonna vahel. Kaheringiline rattarada algab Harku järve juurest, kus algab ja lõppeb ujumine, kulgeb läbi lõunapoolsetest küladest ning suundub tagasi Tallinna piirile, kus toimub minek teisele ringile või teise vahetusalasse, mis asub Lennusadamas. Rattarajal on 6 joogipunkti.

Viimasena on ees ootamas maratonijooks. Jooksurada on väljakutsuv ja pakub maalilisi vaateid Tallinna lahele. Rada viib osalejad Lennusadamast vanalinna servani 4 korda (4-ringiline rada). Finiš on Noblessneri alal.

Nädalavahetusel tasub olla liikluses ettevaatlik ning järgida kõiki juhiseid. Mitmed teed on kinni ning ka ühistranspordiliiklus on häiritud.

Meie aga hoiame kõikidele osalejatele pöialt ning elame kaasa.