fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto: Bryan Turner

Heida pilk Olümpiale – vaata videot!

Olümpiamängud on tähtsaim ja suurim rahvusvaheline tali- ja suvespordialade võistlus, kus osalevad tuhanded sportlased rohkem kui 200 maalt. Nii suve- kui ka taliolümpiamänge korraldatakse iga nelja aasta tagant, kuid kordamisi, mistõttu toimuvad olümpiamängud iga kahe aasta tagant. Nüüdisaegsed olümpiamängud on inspireeritud antiikolümpiamängudest, mida peeti 8. sajandist eKr kuni 4. sajandini pKr Kreekas Olümpias.

Olümpialiikumise areng 20. ja 21. sajandil on toonud olümpiamängude korraldusse mitmeid muutusi – jää- ja talispordialadel võistlemiseks loodi taliolümpiamängud, puudega sportlaste jaoks paraolümpiamängud ning teismeliste sportlaste jaoks noorte olümpiamängud.

Olümpiamängude korraldajalinna ehk olümpialinna valib ROK; kooskõlas olümpiahartaga vastutab olümpialinn olümpiamängude korraldamise ja rahastamise eest. ROK kinnitab ka olümpiamängude programmi ehk spordialad, milles võisteldakse. Olümpiamängudega on seotud mitmed rituaalid ja sümbolid, näiteks olümpialipp, olümpiatuli ning ava- ja lõputseremoonia.

Olümpiamängud on kasvanud niivõrd suureks, et peaaegu iga maa ja rahvus on spordivõistlusel esindatud. Tokyo olümpiamängud on veel täies hoos ning ka Eesti sportlased on näidanud vingeid tulemusi.
Kui aga oled mõelnud, et tahaksid teada, mis olümpiakülas toimub ning kuidas see välja näeb, siis allolevas videos on võimalik heita pilk peale sportlaste ajutisele kodule Tokyos.

Toome välja põhipunktid:

1. Kõik sportlased on majutatud riikide kaupa.
2. Sportlaste käsutuses on söökla, mis on avatud 24/7.
3. On olemas bussid, mis viivad sportlased enda võistluskohta.
4. Külas sees liiguvad isesõitvad autod, mis viivad soovitud sihtkohta.
5. Ja muidugi eraldi tiimide ruumid, mis näevad maruvahvad välja ja kindlasti leevendavad veidikenegi koduigatsust!