fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Andres Tolts. Eesti maastikud. 1982. Eesti Kunstimuuseum

Andres Tolts. Eesti maastikud. 1982. Eesti Kunstimuuseum

Tallinna Bussijaam toob akendele suvised maastikud Eesti Kunstimuuseumi püsinäitustelt

Alates 5. juulist tervitavad Tallinna Bussijaamas reisijaid suvised maastikumaalid Eesti Kunstimuuseumi ekspositsioonidestBussijaama ootesaali hakkavad kaunistama Kumu kunstimuuseumi, Kadrioru kunstimuuseumi, Mikkeli muuseumi, Niguliste muuseumi ja Adamson-Ericu muuseumi püsinäitustelt pärinevad teosed suvistest Eesti maastikest.

Avatööna saab näha Andres Toltsi teost „Eesti maastikud”, mis võtab suurepäraselt kokku Eesti maastike iseloomu ning näitab ka maastikumaalide suurt rolli Eesti kunstiloos. Teiste tööde seas on nii tuntud lemmikuid kui ka vähem tuntud teoseid. Teema on aga üks ‒ suvised maastikud, mida võib bussisõidul Eestis näha.

Reprokleebistena esitatud kunstiteostest on enamik originaalmõõtmetes, mõne mahukama töö suurust on ruumidesse sobivaks kohendatud. Ootesaali päikesepoolsed aknad võimaldavad nii mõndagi teost näha uues valguses. „Eesti Kunstimuuseum korraldab meie juures juba teist väljapanekut, millega soovime muuta hubasemaks oma reisijate viibimist ootesaalis. Loodame, et Tallinna Bussijaama aknaid kaunistama hakkavad maastikud inspireerivad külastajaid sedavõrd, et näituse raames üles seatud kunstinurk koos vajalike vahenditega leiab tihedat kasutust. Meie soov on luua kunsti kaudu justkui kahekõne oma reisijaga. Parimad pildid leiavad kindlasti tee Tallinna Bussijaama sotsiaalmeediasse, et tunnustada nende tööde autoreid, keda sooviksime meeles pidada omapoolsete üllatustega,” sõnas Tallinna Bussijaama turundus- ja kommunikatsioonijuht Kadriann Raud.

Eesti Kunstimuuseumi turundus- ja teenindusvaldkonna juht Piret Järvan kirjeldab koostööd, mis jätkub pärast esimest, skulptor Christian Ackermanni loomingust inspireeritud väljapanekut maastikumaalidega: „Tallinna Bussijaam tegi eelmise aasta lõpus Eesti Kunstimuuseumile toreda ettepaneku koostööks ning aasta alguses valmis ootesaali akendel omalaadne väljapanek Ackermanni ainetel. Suveperioodil vahetavad selle välja maastikumaalid. Pikematel ja lühematelgi bussireisidel saame ikka imetleda kauneid maastikke, mis on inspireerinud ka paljusid kunstnikke. Loodame, et väljapanekuga bussijaamas üllatame rõõmsalt paljusid ja teoste originaale tullakse vaatama Eesti Kunstimuuseumi viide filiaali.”