fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kas sinu garderoobis on liiga palju asju? Küsi endalt need 9 küsimust

Kas tundub, et sinu garderoob plahvatab varsti? Sa pole ainus. Aastate jooksul kipub kapi tagaossa kogunema riideid, millest meil pole kasu. Tarbetud riidetükid muudavad garderoobi korras hoidmise ja igapäevase riietumise keerulisemaks.

Kui sa unistad hoolitsetud riidekapist, on aeg asjad korda teha. Kevad on ideaalne aeg oma kappide puhastamiseks. Stylist loetles üheksa küsimust, mis aitavad sinul garderoobi sisu hallata.

1. Miks?

Garderoobi koristamise esimene samm on seada endale selge eesmärk. Küsige, miks oled projekti alustanud. Kas soovid magamistoas ruumi juurde või riietumisest tulenevat stressi vähendada? Ära mõtle riiete kärpimist kui karistusena, vaid keskendu sellele, mida sellega saavutad.

2. Kas rõivas pakub mulle rõõmu?

Riided tekitavad meis sügavaid tundeid. Võime arvata, et hindame riideid ainult nende väljanägemise järgi, kuid rõiva tegelik väärtus seisneb emotsioonides, mida see meis tekitab.

Alusta koristusprojekti, tõmmates kõik riided kapist välja. Proovi selga igat rõivast peegli ees ja küsige, kas see pakub sulle rõõmu. Mitu korda koguneb riideid kappi lihtsalt seetõttu, et tunneme end süüdi nende ära viskamises. Kokteilikleit, millel on liiga väike suurus, võib rippuda riidepuul aastaid, sest see maksis nii palju, et sa ei kõhelnud sellest loobuda. Kui rõivas ei paku sulle rõõmu, ei tasu sellest kinni pidada. Anna sellele uus elu, annetades selle sõbrale või heategevuseks.

3. Kas rõival on eesmärk?

Rõiva osas ole realistlik, kas sellel on sinu garderoobis tõeline roll. Sageli hoitakse riideid igaks juhuks. Kui rõival pole mõistlikku kasutusotstarvet, võib sellest loobuda.

4. Kas see sobib mulle?

Peaks ütlema, et kõik garderoobi riided peaksid kandja peal istuma. Kas rõivas on õige suurusega ja kas oled rahul sellega, kuidas see sulle sobib? Kui rõivas on lämmatavalt kitsas või pead oma asendit pidevalt korrigeerima, siis sa ju ei kanna seda. Pea meeles, et rõivas peab sobima sinu kehale, mitte vastupidi. Ära proovi asjatult ebamugavate rõivastega harjuda.

5. Kas see sobib minu elustiiliga?

Ole aus, kui tihti sa tegelikult teatuid riideid kannad? 26-tollised teksad, mida kandsid iga päev 15-aastaselt, ei pruugi olla osa sinu praegusest garderoobist. Küsi endalt, kas oled seda rõivaeset viimase aasta jooksul kandnud. Ära tunne end süüdi, kui ei kanna enam oma vanu riideid, kuna on loomulik, et keha ja eluolukorrad muutuvad aastate jooksul. Ära karda lahti lasta rõivast, mis kuulub minevikku. Tee kapis ruumi imelisele inimesele, kes sa täna oled.

6. Kas see esindab stiili, mida ma tahan?

Tihti kanname riideid vanast harjumusest, isegi kui see meile ei meeldi. Istu korraks maha ja mõtle, millist stiili soovid oma stiiliga esindada. Kas sinu isikupära sobib klassikalise ja elegantse või värvika boheemlasega stiiliga? Välisuksest välja astudes visualiseeri igal hommikul, milline soovid välja näha. Mõtle, kas sinu praegused riided vastavad sellele visioonile.

7. Kas rõivas on määrdunud või katki?

Tõenäoliselt on igaühel kapis vähemalt üks rõivas, mida me ei kasuta, kuna see on määrdunud või katki. Kurb reaalsus on see, et armsate riietega võib juhtuda vastikuid asju. Kui kahjustus on pöördumatu, on aeg rõivast loobuda, hoolimata sellest, kuidas palju sa antud riiet armastad.

8. Kas sildid on endiselt küljes?

Okei, igaüks meist satub mõnikord impulssostude alla. Kui kuid hiljem ripuvad riided ikka hinnasildiga koos, siis tõenäoliselt te seda ei kanna. Pane see müüki veebikirbuturule või anneta heategevuseks. Las see leiab elu kellegi teise käes.

9. Kas see hõlmab mälestusi?

Mõnikord hoiame riideid, millel on emotsionaalne väärtus. Nostalgiline riietus, mis viib teid mälestuste teele tagasi teismeikka või pulmapäeva, ei täida teie praeguses garderoobis õiget eesmärki. See ei tähenda, et mälestustest või isegi riietest endast tuleks loobuda. Kui mõistad, et hoiad riietusest kinni selle emotsionaalse väärtuse tõttu, andke sellele oma kodus uus roll. Näiteks saab raamitud nostalgilisest rõivastusest imeline sisustuselement. Kui eraldada mälestusesemed riietest, mida tegelikult kannad, saad oma garderoobis ruumi ja muudad riietumise lihtsamaks.

Allikas: Stylist