fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Külastajad Kumu kunstimuuseumis 2019. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Kumu tähistab 15. sünnipäeva sooduspileti ning eriüritustega muuseumis ja veebis

Kumu kunstimuuseumi sünnipäeva puhul toimuvad nädala vältel publikusündmused, töötoad, loengud ja tuurid, millest saab osa ka veebi vahendusel. 17.– 21. veebruaril maksab Kumu kunstimuuseumi pilet vaid 5 eurot.

Neljapäeval, 18. veebruaril toimub Eesti esiavangardisti Ado Vabbe näituse finissage, mille raames saavad huvilised tutvuda väljapanekuga kuraator Mary-Ann Talvistu juhitaval veebituuril. Ulrika Paemurru videoloengu kaudu saab osa ka Vana-Egiptusele pühendatud näitusest „Egiptuse hiilgus. Niiluse oru kunst“. Samuti ootab külastajaid äsja avatud uus püsiekspositsioon „Identiteedimaastikud. Eesti kunst 1700–1945“ ning Bart Pushaw kureeritud projektiruumi näitus „Erinevuste esteetika“.

Sünnipäeva puhul leiavad publikusündmused aset nii veebis kui ka muuseumis kohapeal. Sündmused muuseumis toimuvad vastavalt nõuetele vähendatud osalejate arvuga ning täiendatud tervisemeetmetega. Igal sündmusel saab osaleda eelregistreerimisega. Info ja täpsem kava asub muuseumi kodulehel või Facebookis. Külastajatel on kohustuslik kanda maski.

Veebisündmustest saab osa Kumu kunstimuuseumi kodulehel, Facebookis ja Postimehe veebiportaalis. Postimehe veebis saavad kunstisõbrad panna proovile oma teadmised spetsiaalselt sünnipäevaks koostatud Eesti kunsti ja Kumu-teemalises viktoriinis ning vaadata näituste lühitutvustusi.

Kumu kunstimuuseumi muuseumipoes leiab sünnipäevanädalal aset ka sooduskampaania ning allahindlus 15% kehtib kõigile toodetele.

Eriolukorrast ja epideemiast tulenevalt kandus Kumu publikutegevus möödunud aastal peamiselt veebi: õpilased ja täiskasvanud said osa muuseumitundidest, kuulati videoloenguid ja vaadati veebiekskursioone. Samas avas muuseum ambitsioonika välisnäituse „Egiptuse hiilgus“, mis on publiku ees käesoleva aasta 21. märtsini. Sünnipäevaks saab valmis ka uus Eesti kunsti püsinäitus „Identiteedimaastikud. Eesti kunst 1700–1945“.

15 aasta jooksul on Kumu kunstimuuseumi külastanud 2 273 944 inimest, kelle seas on nii eestimaalasi kui ka turiste, näitusekülastajaid kui ka publikusündmustest osavõtjaid.

Täpsem sündmuste kava asub siin.