fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kes on Eesti parimad sportlased ja miks?

Sport on olnud ja ilmselt on ka tulevikus üks Eesti riigi ja kodanike lemmiktegevusi. Olgu selleks suusatamine, jalutamine või ainult telekast vaatamine, spordialad on meie igapäevaelus kaasas. Otseülekandeid vaadatakse kõige rohkem just spordis ja spordist sõltumata võib isegi kohalikul otseülekandel olla mitu sada vaatajat.

Pole ime, et ajaloo tuntuimad isikud on tihti sportlased. Me ei räägi ainult maailma kuulsaimatest sportlastest, nagu Kobe Bryant või Lewis Hamilton, vaid ka eestlastest, kes on jõudnud maailma tippu. Isegi, kui nad enam pole spordis aktiivsed, neid pole keegi ära unustanud.

Sõltumata sellest, millisest spordialast me räägime, on meie vennad ja õed jõudnud maailmas kaugele tänu talendile, tööle ja trennile. Loetlemegi nüüd meie arvates parimad sportlased Eestist, kes on igati tunnustust väärt.

Tennis

Tennis on spordiala, mis on tipptasemel väga tugeva konkurentsiga, kuid samas on hobi, millega saavad tegeleda paljud. Tennis on Eestis hästi populaarne, kindlasti vähemalt osaliselt tänu sellele, et Eestis on olnud suhteliselt head tingimused selle treenimiseks, ning siit on maailmale läinud mitmed tuntud tennisemängijad.

Tuntuimad ja edukaimad Eesti tennisemängijad:

 • Maret Ani
 • Kaia Kanepi
 • Anett Kontaveit
 • Julia Matojan
 • Tiiu Parmas
 • Margit Rüutel
 • Mait Künnap
 • Toomas Leius
 • Jaak Põldma
 • Jürgen Zopp
 • Vladimir Ivanov

Mootorsport

Mootorsport on üks populaarsemaid spordialasid üle maailma, ning näiteks vormel 1-sarja vaatavad maailmas üle 470 miljoni inimese. Kuigi me aeg-ajalt unustame, et ka eestlased on tugevad auto- ja motosportlased, siis kindlasti on nad mainimist väärt.

Tuntuimad ja edukaimad Eesti auto- ja motosportlased:

 • Ralf Aron
 • Marko Asmer
 • Anastassia Kovalenko
 • Toivo Asmer
 • Kevin Korjus
 • Raimo Kulli
 • Marko Märtin
 • Ott Tänak
 • Sten Pentus
 • Jüri Vips
 • Kalev Kurg

Kindlasti see nimekiri täieneb ja kõik pole veel kirja pandud. Eriti need, kellele spordiennustused on südamelähedased ja spordifännid oskavad seda nimekirja kindlasti täiendada.

Korvpall

Korvpall kuulub kindlasti eestlaste lemmiksportide hulka! Adrenaliin, pikad mängud, mis tunduvad pealtvaatajatele lühikesed ja aktiivne sport kutsub fänne alati vaatama, ning oma lemmikutele kaasa elama.

Tuntuimad Eesti korvpallurid:

 • Vallo Allingu
 • Gregor Arbet
 • Kristjan Kangur
 • Rait Keerles
 • Valmo Kriisa
 • Aivar Kuusmaa
 • Margus Metstak
 • Martin Müürsepp
 • Tanel Sokk
 • Tiit Sokk
 • Janar Talts

Ratsasport

Kui vaatame ratsasporti, siis üllatavalt Eestis pole ta nii populaarne, kui paljudes teistes riikides. Samas on Eestis aga üllatavalt palju väga edukaid ratsasportlasi, kellele sooviksime tähelepanu anda. Nimelt sõltumata sellest, et Eestis pole alati olnud võimalik treenida end heades tingimustes, on just paljud ratsasportlased ikkagi Euroopa tipus.

Tuntuimad ja edukaimad Eesti ratsasportlased:

 • Dina Ellerman
 • Rein Pill
 • Hanno Ellerman
 • Riina Pill
 • Grete Ayache
 • Gunnar Klettenberg
 • Kertu Klettenberg

Loomulikult on Eestist on pärit paljud teisedki tuntud sportlased, kes jäävad meie südametesse veel pikaks ajaks. Eriti põnev on mõelda seda, et millised on need tingimused, millega saame öelda, et üks sportlane on tuntud või mitte. Näiteks eelnevalt mainitud sportlastest paljud on teinud ajalugu – näiteks on olnud Anastassia Kovalenko esimene naismotosportlane Eestist, kes on võistelnud rahvusvaheliselt ringrajal. Samuti on Marko Asmer esimene eestlane, kes on sõitnud vormel 1-autoga.

Vaadates ka olümpiamänge võime jõuda järelduseni, et Eesti saab olla väga uhke oma sportlaste üle. Sõltumata skandaalidest on ikkagi näha, et Eestis tehakse palju tööd ja nähtakse palju vaeva selleks, et saaksime kuulata Eesti hümni rahvusvahelistel võistlustel. Kindlasti on meie tulevik hea, kui mõelda, kes on need tuleviku legendid. Meil ei tasu unustada näiteks Kelly Sildarut, kes suudab tõestada enda oskusi uuesti ja uuesti.

Õnneks saame nautida erinevaid spordialasid nii hobidena kui ka tipptasemel Eestis ja loodetavasti areneb ka näiteks kohalikud otseülekanded. Mida rohkem panustame Eesti sporti, seda rohkem on meil tulevikus võimalusi ka maailmatasemel!