fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Foto: Instagram / kourtneykardash

Kourtney Kardashiani juuksuri näpunäited mega läikivate juuste jaoks

Talvel võib tekkida tunne, et peanahk ja juuksed kaotavad oma elujõu. Värske ja kuiv toaõhk paneb juuksed proovile. Kuivad, katkised ja elutud juuksed vajavad sel aastaajal erilist hoolt. Elustiilileht Poosh küsis Kourtney Kardashiani juuksurilt Andrew Fitzsimonsilt, kuidas ta võlub oma klientidele klaasi säravaid juukseid.

Probleemi juur

– Üldiselt on säravate juustega inimestel ka tervislik toitumine. See on tervete juuste ja peanaha alus, ütleb Fitzsimons.

Meie juuksed koosnevad peamiselt keratiinist, seega on oluline valgu tarbimine, mille eest tuleks oma toitumises hoolitseda. Headeks allikateks on kana, kala, munad ja pähklid. Raud on seevastu juuste heaolu seisukohalt oluline, kuna see aitab hapnikul ja toitainetel vereringe kaudu peanahka liikuda. Rauda leidub muu hulgas lehtköögiviljades, pähklites, seemnetes ja täisteratoodetes. C-vitamiin aitab juustesse ka sära tuua, mistõttu tuleks marju ja puuvilju nautida iga päev.

Mõõdukas pesemine

– Hea šampoon ja palsam on järgmisena nimekirjas. Oluline on välja selgitada, milline on teie enda juuste jaoks sobiv pesemisintervall. Teiste juuksed määrivad kiiremini, mis tähendab, et juukseid tuleb ka sagedamini pesta, kuid liiga sageli pesemine võtab juuksed särama, tuletab Fitzsimons meelde.

Foto: Instagram / kourtneykardash

Kui šampoon näib juukseid kuivavat, peaksite lisama näiteks niisutava juuksemaski.

– Paar aastat tagasi lõime mina ja Kourtney juuksemaski, mis oli inspireeritud avokaado smuutist, mida ta hommikuti nautis. Omatehtud mask sobib juuste loomulikuks hooldamiseks, kuna see ei sisalda kahjulikke kemikaale, ütleb Fitzsimons.

Retsept sisaldab mett, oliiviõli (mis kaitseb juukseid kuumuse eest), avokaadot (mis niisutab juukseid E-vitamiiniga) ja sidrunimahla, mis on tuntud oma antibakteriaalsete omaduste poolest.

Juuksehari on oluline

Õige juukseharja valimine on oluline. Turul on alternatiive looduslikest kiududest harjastest märjaharjadeni, kuid kõik harjad ei sobi kõigile. Näiteks juuksurid oskavad nõustada, milline hari millistele juustele sobib. Fitzsimons pooldab ise metssea harjastest ümmargust harja, sest see aitab levitada peanahast looduslikke õlisid pikkustesse, andes juustele sära.

Vältige kuumust

On eksiarvamus, et läikivad juuksed vajavad tohutult tooteid.

– Sära loob asjaolu, et juuksed on siledad ja neil pole pragusid. Kui kuivatate juukseid fööniga, keskenduge õrnade lõhnade tasandamisele, mis takistavad valguse peegeldumist teie juuste pinnalt, osutab Fitzsimons.

Kuumtöötlused on juukse üks hullemaid vaenlasi.

– Kui soovite oma juukseid säravana hoida, ärge soojendage neid liiga tihti. Fitzsimons soovitab, et kui soovite oma juustesse heledust ohverdamata heledust ohverdamata, kasutada föönis külma seadet.

Ta juhib tähelepanu sellele, et valed stiilivahendid võivad teie juustest ka sära välja võtta.

– Stiiltooted, mis lubavad mahtu või haaret, muudavad juuksed hõlpsalt matiks, lisab ta.

Kui unistate läikest, peaksite valima juukseid siluva õliprotseduuri või läikepihusti.

Allikas: Poosh, Instagram