fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Daniil Kvyat (Foto Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Honda astub vormel 1-st tagasi

Scuderia AlphaTauri andis täna teada oma pressiteates Honda Motor Company otsust vormel 1-st 2021 hooaja lõpus tagasi astuda ja soovib tänada ettevõtet erakordsete jõupingutuste eest nii Scuderia AlphaTauri kui ka Red Bull Racing jõuseadmete tarnijana.

Meeskonnapartnerlus Scuderia AlphaTauriga on võimaldanud neil saavutada 2019. aastal suurepäraseid tulemusi koos: Daniil Kvyati kolmas koht Saksamaa Grand Prix’l ja Pierre Gasly teine koht Brasiilias, millele järgneb selle aasta võit 2020. aasta Itaalia Grand Prix’l.

See otsus ei mõjuta Honda ja Scuderia AlphaTauri pühendumust ülejäänud partnerluse jooksul nende ühiste eesmärkide saavutamisele, kuna nende eesmärk on jätkata oma ühist edu 2021. aasta lõpuni.

“Scuderia AlphaTauri ja Honda on loonud väga head ja professionaalsed suhted sellest ajast peale, kui hakkasime koostööd tegema 2018. aastal,” ütles meeskonna juht Franz Tost. “Nautisime viimastel aastatel koos suurepärast edu, võites võistlusi ja lõpetades kaks korda poodiumil, saades ühe teise ja kolmanda koha. On kahetsusväärne, et Honda on otsustanud lõpetada oma pühendumise vormel-1-sse, sest nende jõuüksuse jõudlus on pidevalt ja dramaatiliselt paranenud, et saada spordi juurde naasmise järel lühikese aja jooksul üheks parimaks mootoriks võrgus. Olen veendunud, et saavutame koos sel hooajal ja ka järgmisel aastal ülejäänud võistlustel tugevaid tulemusi. “

“Kindlasti austame Honda otsust keskenduda keskkonnaalastele algatustele ja püüelda süsinikuneutraalsuse saavutamise taha. Kõik Scuderia AlphaTauri töötajad soovivad neile head eesmärgi saavutamist ja edukat tulevikku. Tahame siiralt tänada Hondat viljaka koostöö eest. Meile meeldis väga iga päev, mis oleme koos töötanud. Mootoripartneri, nagu Honda, leidmine pole lihtne, kuid loomulikult hakkame uurima kõiki võimalusi parima jõuallika lahenduse leidmiseks alates 2022. aastast. “