fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Baltimaade ratsavarustuse poed – Pärnu ja Riia

Playsson.net meeskond tegi reisi Pärnusse ja Lätti Riiga ning leidsid sealt mitu hobutarvete poodi! Ajakava tõttu on nüüd välja pandud ainult kaks poodi, kuid artiklit täiendatakse hiljem pärast Riia pakkumiste hoolikat uurimist.

Pärnu on väga populaarne, eriti suvel ja sinna saab Tallinnast sõita vähem kui paari tunniga. Bussiga saab ka, kui endal pole oma autot. Dietz Ratsavarustus asub Pärnus, mitte päris kesklinnas. Kauplust on lihtne leida. Parkimiskohti on palju ja läheduses on ka teisi poode, näiteks mänguasjapood. Valik on suhteliselt suur ja hinnatase enam-vähem sama kui teistel. Mõned tooted on selgelt odavamad. Lisaks põhivarustusele müüb Ratsavarustus sööta, mitmesuguseid suulisi ja kasutatud sadulaid. Positiivne on see, et varustust võib leida nii miniponide suuruses kui ka tõesti suure hobuse jaoks.

Nagu öeldud, on Läti poolel Riias mitu hobusetarvete kauplust, kuid need asuvad tegelikust kesklinnast veidi lahus ja kaugemal. Ühele neist jõuti jalgsi suhteliselt vähese vaevaga, kuid me ei soovita seda. Tagasisõit tehti Boltiga ja juht arvas, et piirkonnal on halb maine. Igal juhul oli kauplus Ippeas suurema hoone esimesel korrusel ja pääses sisse uksekellale helistades.

Ettevõtja ise oli kohal ja rääkis vabalt inglise keelt. Ta osutus ka väga lahke ja aitas kohe, kui mõni suurus oli puudu või otsisime konkreetset toodet. Kauplus pole suur, kuid on siiski kindlasti külastamist väärt! Hinnatase on kõrgem kui Eestis ja kaubamärgid on peamiselt sakslased. Sadulavöödel, rakmetel ja valjadel olid suured suurused. Veebipoe kaudu saate Ippeast kaupa tellida. Vaadake ka nende Instagrami kontot. P.S. Lätikeelne sõna “veikals” tähendab poodi. Sõna tuleb esile igal pool.

Tekst: Penina Peltonen, Playsson.net