fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kadrioru kunstimuuseum ootab „Suurel maalilaupäeval“ maalima lilli, osalema kunstikonkursil ja kuulama temaatilisi loenguid

Maalilaupäev Kadrioru kunstimuuseumis. Eesti Kunstimuuseum

Kadrioru kunstimuuseumi iga-aastase „Suure maalilaupäeva“ raames kutsutakse 30. mail üles maalima vabas õhus lilli ning osa saama meistriklassidest ja loengutest. Eriolukorra piirangute tõttu tuuakse „Suur maalilaupäev” ja kogu programm sel korral kõigile huvilistele veebis koju kätte. Põnevaid loenguid oma ala spetsialistidelt saab jälgida muuseumi Facebooki-lehel või kodulehel. Lisaks on maalilaupäeval valminud teostega võimalik osaleda kunstikonkursil.

2020. aastal täitub 20 aastat Kadrioru kunstimuuseumi asutamisest ja kauni lilleaia taastamisest. Nii on ka „Suure maalilaupäeva” seekordseks teemaks valitud lilled – lilled kunstis ja looduses. Kell 12 algav programm hõlmab põnevaid lühiloenguid nii eesti kui ka vene keeles:

  • Hollandi lillebukettide maalide traditsioonist ja selle juurtest kõneleb kunstiteadlane Greta Koppel;
  • Kadrioru jaapani aeda tutvustab Kadrioru Pargi direktor Ain Järve;
  • Peeter I aegsest pargikunstist jutustab kultuuriloolane Maria Smorževskihh-Smirnova;
  • lillede hingeelu avab botaanik Urmas Laansoo;
  • oma lillemaale tutvustab kunstnik Kamille Saabre;
  • koduses köögikapis leiduvate värvidega kunsti tegema õpetab Kadrioru kunstimuuseumi haridustöö kuraator Laura Berta Vahtra. 

Muuseum kutsub üles huvilisi maalima ning joonistama lilli koduaias, aknalaual, pargis või mujal. Oma kunstivahenditega ja 2+2 reeglit järgides saab tulla maalima-joonistama ka Kadriorgu. Osalema oodatakse nii professionaale kui ka harrastusmaalijaid, nii lapsi kui ka täiskasvanuid.

Valminud teoseid saab pildistada ja jagada virtuaalgaleriis ürituse Facebooki lehel või saata e-postiga aadressil kadriorg@ekm.ee. Enim hääli saanud töödele jagatakse auhindu: peaauhinnaks on eriekskursioon teistele külastajatele suletud Kadrioru kunstimuuseumis kuni 10-liikmelisele grupile, 2.–3. koht saavad tasuta Kadrioru kunstimuuseumi ja Mikkeli muuseumi aastapääsme. Lisaks loositakse osalejate vahel välja väärt trükiseid. Pilte oodatakse kuni 23. juunini ning võitjad kuulutatakse välja 1. juulil. Oma tegemisi kutsutakse kajastama ka sotsiaalmeedias, kasutades teemaviidet #suurmaalilaupäev.

Kadrioru kunstimuuseumi korraldatav „Suur maalilaupäev” on iga-aastane inspireeriv, mänguline ja hariv kunstipidu, mis toimub mai viimasel laupäeval.