fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Tungal, Turovski ja Ernits tutvustavad loomaaias trükivärsket raamatut ning avatakse Turovski joonistuste näitus

Foto: Mattias Turovski

Neljapäeval, 5. märtsil kell 17 avatakse Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses Aleksei Turovski kunstinäitus “Zoontoloogia”. Näitus on läbilõige armastatud zooloogi sürranimalistlikest joonistustest läbi aastakümnete. Samas näituse avamisega esitletakse Leelo Tungla, Aleksei Turovski ja Heiki Ernitsa ühiselt valminud lasteraamatut “Kati, Carl ja isevärki farm.”

Aleksei Turovski on hinnatud Eesti zoosemiootik, etoloog, parasitoloog, autor, lektor ning tema enda sõnul “monomaniakaalne zooloog”, kes on tegelenud looduse ja loomade käekäigu populariseerimisega suurema osa oma elust. Mida paljud aga ei tea, on see, et möödunud sajandil kooli saanud bioloogidele omaselt on Aleksei Turovskil ka meisterlik oskus loomade joonistamises. Illustreerides enamuse oma raamatutest, viljeleb Turovski isikupärast sürr-animalismi ehk loomade anatoomiliselt korrektset kujutamist sürrealistlikus kontekstis. Loomaaia keskkonnahariduskeskuse fuajees avatav näitus “Zoontoloogia” toob ülevaate kunstniku sürranimalistlikest töödest läbi aastakümnete, millest enamik on pärit 1980ndatest. 

Näituse avaõhtul esitletakse Leelo Tungla, Aleksei Turovski ja Heiki Ernitsa sulest ilmunud uut lasteraamatut “Kati, Carl ja isevärki farm”. Raamat tutvustab läbi seiklusrohke sündmustiku ja värvikate piltide lugejale lähemalt koduloomi ja nende põnevat hingeelu. Üritusel saab kuulda autorite kolmiku muljeid raamatust ja selle tekkeloost.

 “Tänapäeval on lastel aina vähem võimalusi tutvuda Eesti taludes elavate loomade-lindudega ja nii tekkiski idee koostada raamat, mille abil saaks põneval moel näidata loomade elu ja kombeid. Raamatu koostas erakordselt tugev tiim ja ma usun, et seda on põnev lugeda nii lastel kui täiskasvanutel.” sõnab Rahva Raamatu kirjastuse juht Rain Siemer.

Kohapeal on võimalik raamatut ka erihinnaga soetada!

Loomaaia keskkonnahariduskeskus asub lääneväravas, aadressil Ehitajate tee 150.