fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Politsei konfiskeeris Tallinnas asuva kanepikasvatuse taimed

Foto on illustratiivne

Täna otsis Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talitus läbi Põhja-Tallinnas asuva kanepikasvatuse, kust konfiskeeriti 62 suuremat taime ja 650 istikut, mis saadetakse ekspertiisi.

Kasvatuse omanikud on varasemalt väitnud, et kasvatavad narkootilise aine vaba CBD-kanepit, ent Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis analüüsitud varasemalt võetud proovid näitasid, et kasvatusest pärit taimede puhul on tegemist lubatust kõrgema THC-sisaldusega taimedega.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Rait Pikaro selgitas, et inimesed, kes soovivad kasvatada kanepit põllumajanduslikul eesmärgil, peavad täpselt järgima kehtivat regulatsiooni ning kasutama lubatud seemneid. „Alati, kui meil on alust arvata, et kasvatatava kanepil ei ole põllumajanduslik eesmärk ja  THC sisaldus võib olla lubatust kõrgem, siis politsei sekkub ja järgneb kriminaalmenetlus. Peame olema veendunud, et niinimetatud tööstusliku kanepi kasvatamise sildi all ei tegele kurjategijad narkoäriga ega ei rikuks seeläbi ka heade põllumeeste mainet,” lisas Pikaro.

Asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kanepi ebaseaduslikku kasvatamist. Ringkonnaprokurör Raigo Aas selgitas, et esialgu viiakse leitud kanepitaimed kontrolli ning pärast tulemuste saabumist otsustatakse menetluse edasine käik.