fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Politseinikud tegid kindlaks, et Paide mänguväljaku atraktsioonile sattus kodukeemia alaealiste mängu tagajärjel

Foto on illustratiivne

Politseinikud tegid kindlaks, et 8. novembril Paides Lembitu pargi mänguväljaku atraktsioonile sattus happeline kodukeemia, kui kolm alaealist sellega mängisid ja plahvatust üritasid tekitada.

Möödunud reedel sai politsei teate, et Lembitu pargis mänguväljakule mängima tulnud kaks last tundsid atraktsioonidel mängimise järel kätel sügelus- ja kipitustunnet. Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu sõnul asuti peale teate saamist välja selgitama, mis ainega oli tegu ja mis asjaoludel see sinna sattuda võis.

„Päästjad puhastasid atraktsiooni ära ja andsid esialgse hinnangu, et tegemist võib olla kodukeemiaga. Meie uurijad vaatasid läbi mitmeid linnakaamerate turvasalvestisi, mille tulemusena jõudsime kolme alaealiseni. Nad ostsid poest pudeli kodukeemiaga ning läksid mänguväljakule, et seal sellega pauku teha,“ sõnas Toomsalu.

Teo toime pannud 12-, 13- ja 14- aastased poisid käisid kolmapäeval Paide politseijaoskonnas selgitusi andmas. „Kõik kolm last rääkisid, et soovisid põnevuse mõttes üritada pauku teha ega osanud arvatagi, et selle aine jäägid võiksid kellelegi kahju teha,“ ütles Toomsalu.

„Siin on ühest küljest hästi oluline lapsevanemate selgitustöö. Vajalik on lastele rääkida, et ka esmapilgul ohutu kodukeemia võib halbade asjaolude kokkulangemisel osutuda väga ohtlikuks ja kellelegi tõsiseid tervisekahjustusi tekitada. Teisalt lasub siin vastutus ka kauplustel, kel tasub kindlasti pöörata tähelepanu sellele, et keemilisi vahendeid alaealistele ei müüdaks,“ toonitas jaoskonna juht.

„Noorsoopolitseinik võtab lapsed veel kord koos lapsevanematega kokku ning vestleb taoliste ainete ohtlikkusest ja võimalusest oma keemiahuvi turvaliselt välja elada,“ lisas Toomsalu.

Päästeameti demineerimiskeskuse nõunik Arno Pugonen soovitab tundmatu aine avastamisel alati koheselt 112 teada anda. „Igasuguse eseme või aine puhul, kus on väiksemgi kahtlus, et tegemist on plahvatusohtliku esemega, kehtib kaks peamist reeglit: mitte puudutada ja teatada sellest hädaabinumbrile,“ märkis Pugonen.