fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Küünal

Narvas hukkus sõidukilt löögi saanud jalakäija

Narvas reguleerimata ülekäigurada ületanud ja lähenenud sõidukilt löögi saanud proua vigastused olid nii rasked, et ta suri teel haiglasse.

Täna kella 16.30 paiku juhtus Narvas Kreenholmi tänaval raske liiklusõnnetus, kus reguleerimata ülekäigurada rulaatoriga ületanud eakam naine sai löögi sõiduautolt.

Meedikud andsid parima, et naise elu päästa, kuid tema vigastused olid paraku nii rasked, et ta suri kiirabiautos teel haiglasse. Hukkunu isik on veel tuvastamisel.

Politsei selgitas, et sõiduauto Peugeot roolis olnud 73-aastane mees oli kaine ja juhtimisõigusega.

Narva politsei välijuht Oleg Konorev ütles, et kuigi ülekäigurada oli valgustatud, oli ilm vihmane ja sombune, mis igal juhul piirab liiklejate harjumuspärast nägemisulatust. „Teed ületav naine oli tumedates riietes ja nii jäi ta sirgel teelõigul lähenenud autojuhile ning kaasreisijale märkamata enne, kui selleks oli juba liiga hilja,” nentis välijuht.

Politsei välijuht ütles, et praegusel pimedal ajal ongi sõidukijuhtide peamised ohud seotud valdavalt piiratud nähtavusega. „Selle õnnetuse täpsed asjaolud on uurimisel, kuid näiteks sajumärg aknaklaas, kulunud kojamehed ja määrdunud sõidukituled on selgelt iga autojuhi jaoks ohuteguriteks, mis nähtavust piiravad,” selgitas ta. Politsei tuletab ühtlasi meelde, et helkur pole jalakäijatele mitte ainiti kohustuslik kanda, vaid ka tarvilik vahend oma enese nähtavaks tegemisel ja elu säästmisel.

„Et eesoleval ajal lähevad ilmaolud aina keerukamaks, kutsub politsei kõiki liiklejaid üles ettevaatlikkusele. Temperatuuri pidev kõikumine teeb sõiduteed libedaks ning lume, lörtsi ja tuisu koosmõjul on nähtavus oluliselt piiratud. Seepärast tuleks vaadata üle, kas autol on all piisava mustrisügavusega talverehvid ning enne sõitu minekut aknaklaas korralikult jääst ja lumest puhastatud saaks,” soovitas politsei välijuht Konorev.

Narvas juhtunud raske avarii kõigi täpsemate üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.