fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Lörtsi- ja lumesadu muudab teeolud Lõuna-Eestis keeruliseks

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt läheb täna õhtul tihe lörtsisadu Lõuna-Eestis üle lumeks. Pärast südaööd on teepinnad juba valdavalt alla null kraadi ning teeolud talvised. Politsei palub liiklejatel sõidukiirus- ja võtted sättida teeoludele vastavaks.

Esimene suurem lumesadu tuleb liiklejate jaoks alati mõnevõrra ootamatult, mistõttu tasuks muutuvates ilmastikutingimustes eriti valvas olla, et keeruliste teeoludega toime tulla ja turvaliselt sihtkohta jõuda. 

„Talvistes oludes saab turvaliselt sõita, kui roolikeeraja võtab rahulikult, hoiab pikivahet ja sõidab teeoludele vastava kiirusega. Lume ja lörtsi korral on iga manööver ohtlik ning võimalusel tuleks möödasõite vältida. Suverehvidega autoomanikel soovitame võimalusel sõit ära jätta või edasi lükata ja esimesel võimalusel rehvid ära vahetada,“ sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Margus Sass.