fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Riigikogus saab tutvuda Len Girini töödega

Len Girini näitus „Prototüübid“. Allikas: Riigikogu fotoarhiiv. Autor: Erik Peinar

Toompea lossi III korruse kunstisaalis on alates tänasest avatud mitmekülgse kunstniku Len Girini loomingule pühendatud näitus.

Riigikogu esimehe Henn Põlluaasa sõnul on kultuur universaalne vahend erinevate rahvaste omavahelise suhtluskeelena. Liiati kui kunstnik elab meie keskel, tunnetab meie traditsioone ja austab neid.

Näitusel on väljas sakraalse temaatikaga kunstiteosed naha intarsias, millega imiteeritakse vanu frescosid ja kirikute mosaiikide erilist omapära. „Need nahas kujutatud ikoonid annavad võimaluse vaadata inimese hinge, loovad rahu ja tasakaalu,“ ütles Põlluaas.

MTÜ Vene Muuseumi „Prototüüpide“ näituse sarja on loonud pereduett Len Girin ja Jolanta Barauskaite.

Len Girin ja Jolanta Barauskaite lõpetasid Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi. Mõlemad olid Eesti Disainerite Liidu liikmed. BaGir nimelise loomingulise duetina on kunstnikud meile kinkinud rida erinevaid improvisatsioone, mis kutsuvad vaatlejaid enda sisse vaatama ja oma hinge uudistama.

Len Girin suri 2018. aasta septembris. Tema lesk Jolanta Barauskaite kinkis MTÜ Vene Muuseumile suurema osa tema teostest.

Näituse Toompea lossi III korruse kunstisaalis korraldab MTÜ Vene Muuseum koostöös Riigikogu Kantseleiga.

Ekspositsiooni saab vaadata tööpäevadel kell 10-16, Toompea lossi sisenemisel on vaja esitada isikut tõendav pildiga dokument.

Len Girini töid tutvustav näitus jääb avatuks 30. novembrini 2019.