fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Riigikogu nimetas Kalev Saare Riigikohtu liikmeks

Täiskogu istung, Riigikogu nimetas Kalev Saare Riigikohtu liikmeks. Kalev Saare Riigikogu ees. Allikas: Riigikogu fotoarhiiv. Autor: Erik Peinar

Riigikogu nimetas tänasel istungil Riigikohtu esimehe Villu Kõve ettepanekul Riigikohtu liikmeks Kalev Saare, kes asub ametisse alates 1. detsembrist 2019.

Riigikohtu esimehe hinnangul on Kalev Saare kogenud ja tunnustatud jurist, kelle senine töökogemus vandeadvokaadi ning õigusteaduskonna tsiviilõiguse dotsendina võimaldab tal oluliselt panustada Riigikohtu tsiviilkolleegiumi töösse ja Eesti tsiviilõiguse edasiarendamisse.

Saare tööalane tegevus sai alguse 1996. aastal advokaadibüroos Lepik & Luhaäär, kus ta töötas juristina. 2005. aastast praeguseni on Saare töötanud Advokaadibüroos COBALT (endise ärinimega Advokaadibüroo Lepik & Luhaäär, Advokaadibüroo LAWIN) vandeadvokaadina. Lisaks on Saare panustanud alates 2003. aastal Tartu Ülikooli tööle asumisest tsiviilõiguse üldosa ja hiljem ka ühinguõiguse ainekursuse väljatöötamisse ja arendamisse. Samuti on Saare osalenud oluliste teaduspublikatsioonide koostamisel.

Riigikogu otsuse „Kalev Saare Riigikohtu liikmeks nimetamine“ (43 OE) poolt hääletas 68 Riigikogu liiget ja üks jäi erapooletuks.