fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Keskkonnakomisjon tutvus keskkonnasäästliku diiselkütuse tootmisega

Riigikogu keskkonnakomisjon tutvus tänasel istungil Neste uue MY kütuse tootmisega, mis on 100-protsendiliselt taastuvtoorainest valmistatud diiselkütus.

Keskkonnakomisjoni esimehe Erki Savisaare sõnul pakub nimetatud tehnoloogial põhinev kütuse tootmine huvi, kuna tegu on keskkonnasäästliku alternatiiviga fossiilsele kütusele. „See on üks näide, kuhu suunduvad meie kütusetootjad,“ ütles Savisaar. Ta lisas, et vaja on julgustada ka teisi kütusetootjaid uurima võimalusi alternatiivsete diiselkütuste kasutuselevõtmiseks, sest on selge, kõiki diisel- ja bensiinimootoreid me aastaks 2035 välja ei vaheta.

Savisaar viitas asjaolule, et Neste uus MY kütus on valmistatud 100 protsenti jäätmetest ja jääkidest ning sellega kaasneb tunduvalt väiksem õhku paisatava kasvuhoonegaasi hulk, mis tootjate hinnangul 90 protsenti väiksem tavalisest diislikütusest. Praegu saab Neste My Renewable diislit osta Eestis ainult ühest tanklast.

Keskkonnakomisjon kavatseb jätkata keskkonnasõbralike kütuseliikidega seotud probleemide käsitlust, et liikuda edasi kliimaeesmärkide saavutamise suunal.