fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Islandi parlamendirühma

Riigikogus moodustati täna Eesti-Islandi parlamendirühm, mille eesmärk on hoida ja arendada kahe riigi vahelisi suhteid.

Parlamendirühma esimees Tarmo Kruusimäe ütles, et Islandist on kujunenud viimastel aastatel riik, kellega Eesti soovib end samastada ja kellest eeskuju võtta. „Islandi lähiajalugu on täis huvitavaid positiivseid kogemusi ja lahendusi, mida meil riigina tasub tõsiselt järgida ja millest õppust võtta,“ sõnas Kruusimäe.

„Jalgpallifännina tunnistan, et Islandi jalgpalli rahvuskoondise edulugu on kadestamist väärt ning kinnitab, et suurus ei loe, vaid oluline on tahe ja janu võidu järele,“ lisas ta. Kruusimäe sõnul on rahvatervise, ühiskonna sidususe ja noorsootöö seisukohast Islandi positiivsed suunanäitamised järgimist väärt. „Minu jäägitu toetus kuulub väikestele rahvusriikidele, kes on suutelised kaitsma oma keelt ja kultuuri.“

Parlamendirühma liikmed

Lisaks Tarmo Kruusimäele kuulub parlamendirühma aseesimees Üllar Saaremäe.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 58 parlamendirühma ja 57 toetusrühma.