fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Kopter päästis vanahärra elu – vaata pilte!

Eile ennelõunal Põhja-Pärnumaa hoolekodust kadunud 76-aastase Allani leidis politsei- ja piirivalveameti kopter ligi kahe kilomeetri kauguselt soost. 

Politsei sai eile ennelõunal teate, et Põhja-Pärnumaa hooldekodust kadus 76-aastane Allan. Hooldekodu töötajad nägid teda viimati samal hommikul kella 9 paiku ja ütlesid meest otsima asunud politseinikele, et mees ei pruugi ümbritsevat adekvaatselt tajuda.

 „Politsei asus Allanit hooldekodu ümbruskonnast otsima,” ütles Pärnu piirkonnapolitseinik Alar Abel. „Kontrollisime ümbruskonna tänavaid, majade trepikodasid, lahtiseid keldreid ja tühje hooneid, kuid Allanit ei leidnud,” lisas ta.

Kuna mure vanahärra heaolu pärast aina suurenes ja oli teada, et ta lahkus hooldekodust sussides ja ilmale sobimatus riietuses, palusid politseinikud otsingutesse kaasata politsei- ja piirivalveameti kopteri.

„Kopter saabus meest otsima eile kella 14.30 paiku ja leidis vanahärra umbes poolteist tundi hiljem  nii sügavalt metsast, et tol päeval me maapealsete jõududega ei oleks seda piirkonda läbi otsida jõudnud,” ütles Abel ja lisas, et arvestades öiseid temperatuure, päästis kopter Allani elu.

Linnulennult asus Allan umbes kahe kilomeetri kaugusel hooldekodust, kuid tegi oli väga raskesti ligipääsetava ja soise kohaga. „Allani tõsteti vintsi abil kopteri peale ja toimetati Tootsi kooli staadionile, kus ta anti minu hoole alla,” sõnas Abel. Sealt toimetati vanahärra tagasi hooldekodusse, kus kiirabi ta üle vaatas.

Abel paneb inimestele südamele, et märgates ilmastikule mittevastavates riietes inimesi, eriti vanureid ja lapsi, ringi uitamas, tuleks neid kõnetada ja küsida, kas nad teavad, kuhu nad lähevad. Ka eile märkas üks kohalik Allanit sussides õues ringi kõndimas, kuid ei andnud sellest politseile koheselt teada. See selgus alles hiljem.

„Kui keegi vaatab ehmunult ja abiotsivalt ringi, siis võiksid inimesed hoolida ja abivajajat kõnetada või sellest politseile kohe teada anda, et siis jõuame kiiresti reageerida,” ütles Abel. „Tavaliselt ei käi inimesed ju sussidega ringi,” märkis ta.

Tekst ja foto: Politsei ja Piirivalveamet