fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Loomaaed tutvustab tiigripäeval tulevast tiigriorgu

Pühapäeval, 28. juulil kell 11-15 tähistab loomaaed koos Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga tiigripäeva. Rahvusvahelist tiigripäeva peetakse paljudes loomaaedades, et tõsta teadlikkust tiigrite ohustatusest looduses. Tallinna loomaaia amuuri tiiger Pootsman viibib ohustatud liikide paljundusprogrammi raames ning kuni uue ekspositsiooniala valmimiseni Zlíni loomaaias, mistõttu toob tiigripäev tähelepanu ka Pootsmani juunis sündinud järglastele ning amuuri tiigri ja teiste Kaug-Ida liikide tulevasele kodule – tiigriorule.

Tiigripäeval saavad külastajad tutvuda, milline hakkab olema tulevane tiigriorg. Eskiisi näitel tutvustatakse tiigrioru ekspositsiooniala ning selle elanikke. Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi (TLSS) esimees Alar Lõhmus kõneleb käimasolevast tiigrioru rajamise toetuskampaaniast. Tallinna loomaaias paljusid tiigrikutsikaid üles kasvatanud zoo-osakonna juhtivspetsialist Anne Saluneem kommenteerib videot Pootsmani järglastest Zlíni loomaaias. Enam kui 45-aastat loomaaianduses tegutsenud ning sagedane rändaja Mati Kaal viib muhedate reisijuttude saatel Kaug-Itta – amuuri tiigri looduslikule levialale. Lisaks toimub Tallinna loomaaia ja Denim Dreami koostöös valminud heategevuslike särkide erikollektsiooni DD X ZOO esmaesitlus ja müük, mille iga toote ostult läheb 5€ tiigrioru rajamise toetuseks. Avatud on SA Lutreola Liigikaitse Butiigi ja TLSSi heategevuslike toodete müügikohad. Lapsed saavad end töötubades kaunistada näomaalingutega ning joonistada tiigrit, meisterdada tiigrimaske ja osaleda orienteerumises.

Kõigile tiigriks kostümeeritutele on loomaaia piletihind tiigripäeval 3€.

Päevakava:

  • 11:00 tiigripäeva sissejuhatus: tiigrist kui liigist ja tema kriitilisest olukorrast looduses
  • 11:30 tulevase tiigrioru tutvustamine tiigri kuju juures
  • 11:45 Alar Lõhmus tiigrioru rajamise toetuskampaaniast
  • 11-15 Mati Kaalu reisijutud Kaug-Idast
  • 12:00 Pootsmani kutsikate video ühisvaatamine koos Tiigri-Anne kommentaaridega
  • Kella 11-15 on avatud näomaalingute, tiigrimaalimise ja tiigrimaskide meisterdamise töötoad ning SA LutreolaDenim Dreami ja TLSSi heategevuslike toodete müügipunktid.

Tekst ja foto: Tallinna loomaaed