fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Tallinna keskaja päevad saabuvad!

11.-14. juulil toimuvad Tallinnas keskaja päevad. Vanalinna tänavad täituvad juba 20. korda raudrüüdest ja mõõkadest. Keskaja päevadel saavad vanalinnas jalutavad inimesed näha turniire, käsitööd ja töökodasid. Esimesed keskaja päevad korraldas Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit aastal 2000.

Keskajalises külas saab näha sepistamist, naiste õmblemist ja lapsed saavad osaleda väikerüütlite koolis. Laupäeval turniiril näeme 1100-ndate rüütleid võitlemas mõõkadega ja peale seda 1300-ndate rüütlite võitlust. Vaatajad näevad erinevaid stiile, varustust ja relvasid erinevated aegadelt. Turniiri korraldab Nordubri ajalooline selts.

Püha Katariina kirikus on töökodasid nii täiskasvanutele kui lastele. Raekoja platsil toimub jälle turg ning Euroopa vanim apteek on loomulikult ka avatud. Laadal saab tutvuda ajaloo erinevate aegade, kultuuride ja vaatenurkadega. Tasub osaleda ajaloolisel ekskursioonil, mis algab Raekoja platsilt.

Rohkem informatsiooni leiad kodulehelt: www.medievaldays.ee

Plakat: Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit

Tekst: Penina Peltonen

Tõlge: Christina Daous