fbpx

Oho.ee

Otseülekanded, meelelahutus ja uudised

Ville Haapasalo, Janne Käpylehto ja Antti Linnanvirta purjetavad tünnisaunaga Tallinnasse esmaspäeval 17. juunil

Oho Live TV on kohal Pirital esmaspäeval – otseülekanne algusega kell 18:30!

Leiutaja-teaduskirjanik Janne Käpylehto purjetas eelmisel suvel saunaveesõidukiga Helsingist Tallinnasse. Tänavu on ehitatud aga tünnisaunaga veesõiduk, millega purjetavad Tallinnasse Käpylehto, Ville Haapasalo ja kapten Antti Linnanvirta. Eelmisel aastal kestis sõit 15 tundi, nüüd on eesmärgina jõuda kohale 10 tunniga. Sõidukis on seekord uus Tohatsu-mootor.

Sellel reisil plaanib meeskond püüda kala – Kirami tünnisaunas on see tegevus väga mõnus. Samaaegselt avaldatakse uus soomekeelne streaming-teenus “Kalastus-TV”.

“Pikk unistus on täitumas. Projekt on alustatud ja see on meid kaasa haaranud suuremalt, kui arvasin. Avastasin, et on raske leida huvitavaid saateid telekas, mis pakkusid mulle endale huvi. Seega mõtlesime välja teenuse inimestele, kes ei karda loodust ega väljakutseid. Võin uhkelt öelda, et kõik filmimised on läinud suurepäraselt ja oleme elevil.”

Ville Haapasalo

Sõiduk vedas välja eelmisel aastal väga tugeva tormi. Tuult oli isegi 12 meetrit sekundis, aga Lip-Lapi pontoonidega kulges veesõiduk Käpylehto ja Linnanvirtaga kenasti. Nüüd sõidukit on natuke arendatud ja parandatud, ning uuendusi on tehtud näiteks navigatsiooni, külmkapi ja helivõimendusega – nimelt need töötavad Solarvoima päikesepaneelidega. “Paati” saab juhtida otse tünnisaunast.

Plaan on saabuda kella 19 paiku Pirita sadamasse ja sealt seltskond liigub edasi Pirita Marina Hotel & Spa:sse.

Sõiduki testsõidud Helsingis

Eelmise aasta reisi kokkuvõte